Aproximativ 10.000 parfumuri și cosmetice susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 10.000 produse cosmetice și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean iordanian a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 06.11.2019, la ora 20.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul iordanian A.H., în vârstă de 54 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse mărfuri, de la o societate comercială din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, disimulate în spatele unor cutii ce conțineau ornamente pentru sărbătorile de iarnă, 46 de colete, de mari dimensiuni. În interiorul acestora a fost descoperită cantitatea totală de 9.974 produse cosmetice și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aveau ca destinatar  un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, care a declarat că intenționa să le comercializeze într-un complex comercial din București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.211.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Aproximativ 10.000 parfumuri și cosmetice susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Aproximativ 10.000 parfumuri și cosmetice susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu
  • Aproximativ 10.000 parfumuri și cosmetice susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe