Aproximativ 100 de fapte ilegale, constatate la frontieră în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - polițiștii de frontieră au constatat 99 de fapte ilegale, din care 50 infracțiuni și 49 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile contrabandă și fraudă vamală, precum și de fals și uz de fals. În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 19.600 de lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 40 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce privește traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 333.400 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 175.100 pe sensul de intrare și 158.300 pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 96.100 mijloace de transport (48.500 pe sensul de intrare și aproximativ 47.600 pe sensul de ieșire din țară). Traficul s-a desfășurat în condiții normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare.

Reamintim că, informaţii privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

  • Aproximativ 100 de fapte ilegale, constatate la frontieră în acest sfârșit de săptămână

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe