Albanezi prinsi in flagrant cand incercau sa ofere 300 euro mita pentru a li se permite intrarea in Romania

In urma denuntului formulat de un politist de frontiera, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Timis, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au surprins in flagrant doi cetateni albanezi care au incercat sa ofere unui politist de frontiera, cu titlu de mita, suma de 300 de euro pentru a le permite intrarea in tara.

Astfel, in cursul zilei de 03.11.2015, un politist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara - P.T.F. Jimbolia, a depus un denunt la S.J.A. Timis, prin care sesiza faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 17.30, s-au prezentat pentru a intra in Romania, doi cetateni albanezi. Cu ocazia controlului documentelor de calatorie, s-a constatat ca cetatenii albanezi nu intruneau conditiile de intrare in tara.

Pentru a li se permite intrarea in Romania, cetatenii albanezi au oferit suma de 150 euro fiecare.

In baza denuntului formulat, ofiterii S.J.A. Timis, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis si cu suportul de specialitate al D.I.P.I., au prins in flagrant pe cetatenii albanezi H.I. si D.J., in timp ce promiteau si remiteau politistului de frontiera suma de 300 de euro.

Fata de cei doi cetateni albanezi a fost dispusa inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de dare de mita, fapta prev. si ped. de art. 290 C.p., urmand a fi continuate cercetarile cu acestia in stare de libertate. Totodata, s-a luat masura returnarii celor doi cetateni in Republica Serbia.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe