79 de absolvenți ai Școlii Avram Iancu debutează ca polițiști de frontieră

Vineri, 14 iulie 2017, începând cu ora 10.00, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a "Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 14 iulie 2017”. Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor general de poliţie BUDA IOAN, a șefului Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane a MAI, comisar șef de poliție ANDREI  FLORIN, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Gheuță Liviu și a mai multor oficialităţi locale.

De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N. din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din R. Moldova, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.

Cu aceasta ocazie, inspectorului general al Politiei de Frontiera, chestorul general de poliţie Ioan Buda, a transmis cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi. De asemenea, seful Politiei de Frontiera a adresat un îndemn noilor poliţişti de frontieră:

"Așa cum am spus și la aniversarea celor 25 de ani de existenţă instituţională ai Şcolii “Avram Iancu”, Poliţia de Frontieră Română are nevoie de oameni profesionişti, oneşti, loiali instituţiei, care îşi aduc aportul, în permanenţă, la asigurarea unui climat de securitate şi justiţie la frontierele române şi europene. Este necesar mult devotament, multă dedicare pentru profesia aleasă, mult respect pentru instituţie, ţară şi cetăţenii români, în slujba cărora noi, Poliţia de Frontieră, ne desfăşurăm activitatea.”  

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către domnul comisar şef de poliţie Hotnoga  Ionel, împuternicit la conducerea Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire.

De asemenea, directorul Scolii a transmis câteva sfaturi pentru tinerii absolvenţi: "Pentru a putea să vă menţineţi la nivelul standardelor europene va trebui să vă perfecţionaţi continuu pregătirea, să citiţi, să studiaţi, pentru a fi cu adevărat profesionişti, pentru a face faţă situaţiilor complexe din munca operativă. Vă cer să aveţi mereu în minte şi în suflet conştiinţa importanţei pe care munca dumneavoastră o are pentru procesul de integrare în spaţiul Schengen a României, pentru însăşi destinele naţiunii ai cărei fiice şi fii sunteţi.”

A fost o zi specială pentru absolvenţi şi personalul şcolii deoarece, după doi ani de studii, se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul au fost simţite atât în rândul absolvenţilor, cât şi al părinţilor şi rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viaţa lor.

În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi, cea de a 24-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 79 elevi, 14 fete şi 65 de băieţi, și a avut durata de şcolarizare de doi ani.

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 2017 este de 8,73. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.

Primii trei clasaţi au fost

 • şef promoţie - agent Țugui Anișoara - media 9,6;
 • locul 2 - agent Panda Radu - media 9,59;
 • locul 3 - agent Sofronia Gheorghiță-Iulian - media 9,46.

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.

 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat
 • Comunicat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe