4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, reținute la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, fiind confiscate astfel 4.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de 46.800 lei.

În data de 23 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.30, colegii noștri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, prin apa râului Tisa, pe direcția localității Rona de Jos, patru persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au somat legal persoanele, prin voce, însă acestea nu s-au supus. Polițiștii de frontieră au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă persoanele au abandonat coletele și au trecut înot, prin râul Tisa, din România în Ucraina.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre acest eveniment în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări, care ulterior au fost transportate la sediul SPF Sighetu Marmației pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, provenite din Belarus, în valoare de 46.800 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

  • 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, reținute la frontiera de nord
  • 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, reținute la frontiera de nord
  • 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, reținute la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe