15.120 flacoane tip spray cu substantă insecticidă, descoperite la P.T.F. Giurgiu


Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 15.120 flacoane tip spray care conțin substanță insecticidă, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară, deşi nu deţinea autorizaţie pentru transportul substanţelor periculoase. De asemenea, produsele sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data 13.06.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu substanțe toxice.

Astfel, a fost selectat pentru control un autocamion, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, dulciuri, de la o firmă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, disimulată în spatele unor cutii cu dulciuri, cantitatea totală de 15.120 flacoane spray cu substanță insecticidă, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de transport și nu avea cunoștință despre faptul că produsele transportate sunt contrafăcute.

Întreaga cantitate de insecticid, în valoare totală de 302.400 lei, a fost ridicată de D.R.V. București, iar persoana în cauză a fost preluată de către lucrătorii din I.P.J. Giurgiu care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând mențiuni false privind mărcile protejate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • 15.120 flacoane tip spray cu substantă insecticidă, descoperite la P.T.F. Giurgiu
  • 15.120 flacoane tip spray cu substantă insecticidă, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe