Călăuză sârbă reţinută de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au depistat trei bărbați din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din  Serbia în România, pe jos, pe la ”frontiera verde”, ajutaţi de un cetăţean sârb.

Faţă de cetăţeanul sârb s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

În data de 25.09.2020, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - I.T.P.F. Timişoara, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii migraţiei ilegale, au observat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, pe direcția localităţii de frontieră Jimbolia. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestora, la aproximativ 2000 de metri de statul vecin, conducându-le apoi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul este format din patru persoane de sex masculin, trei cetățeni din Albania şi unul din Serbia, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. Tinerii albanezi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu ajutorul cetăţeanului sârb şi că au recurs la acesată metodă deoarece doreau să ajungă în Vestul Europei, având interdicţie de a intra în Spațiul Schengen. Totodată, au mai declarat că fiecare dintre ei a plătit suma de 600 de euro cetăţeanului sârb pentru a-i ajuta să treacă ilegal frontiera.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni albanezi. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

  • Călăuză sârbă reţinută de poliţiştii de frontieră timişeni
  • Călăuză sârbă reţinută de poliţiştii de frontieră timişeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe