Tânără ascunsă după bancheta din spate a autoturismului, depistată în P.T.F Borș


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș, județul Bihor, au depistat o tânără  în vârstă de 18 ani, ascunsă după bancheta din spate a autoturismului, deoarece nu poseda documente de călătorie. 

În data de 28.12.2019, în jurul orei 21.53, la P.T.F Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat care conducea un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia a fost descoperită ascunsă,  după bancheta din spate a autoturismului, o persoană de sex feminin care era acoperită cu bagaje și o pătură.

 În urma verificărilor s-a stabilit că tânăra este cetățean român, în vârstă de 18 de ani şi este sora şoferului.

La cercetări, tănăra a declarat că a recurs la această metodă pentru că și-a pierdut cartea de identitate și intenționa să ajungă la familie în Franța.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tinerei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Tânără ascunsă după bancheta din spate a autoturismului,  depistată în P.T.F Borș

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe