Doi cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia


Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, un cetăţean din Turcia şi unul din Albania, care au încercat să intre ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. 

În data de 13.11.2019, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Dudeştii Vechi, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Turcia şi Albania, ambii în vârstă de 38 de ani.

Totodată, bărbaţii au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate autorităţile sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe