Vize Schengen false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni turci care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte în care aveau aplicate vize Schengen false.

În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, doi cetăţeni turci, care au prezentat la control paşapoarte simple, în care aveau aplicate vize Schengen cu multiple intrări.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor, colegii noştri au efectuat verificari specifice, ocazie cu care au constatat că acestea sunt false.

În legătură cu cele constatate, cei doi cetăţeni turci au declarat că au procurat cele două vize de la un conaţional, contra sumei de 5.000 de euro, cu scopul de a călători în ţări din Spaţiul Schengen, în vederea căutării unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Vize Schengen false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe