Utilaj declarat furat de autoritățile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut pentru continuarea cercetărilor un utilaj Compresor care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei AlbiţaI.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, Tudor G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 52 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes pe care transporta un utilaj compresor marca Atlas Copc și o platformă pe care era un utilaj Compresor marca Doosan, ambele înmatriculate în Franța. În autocamion se mai afla, ca pasager, cetățeanul din R. Moldova Mihail S., în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că utilajul Compresor tractat, marca Doosan, având aceeași serie de șasiu, dar alt număr de înmatriculare, figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de Franța. Celălalt utilaj tip compresor aflat în autocamion nu a putut fi identificat după seria de șasiu, fiind reținut pentru expertizare.

Cu privire la aspectele constatate, Tudor G. a declarat că cele două utilaje sunt în proprietatea lui Mihail S., el fiind contactat doar să le transporte şi că nu are cunoştinţă despre situaţia juridică a vehiculelor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare,iar cele două utilaje, în valoare totală de 200.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

  • Utilaj declarat furat de autoritățile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa   
  • Utilaj declarat furat de autoritățile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa   
  • Utilaj declarat furat de autoritățile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe