Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, Serghei T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "B", "C","BE" și "CE".

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals și că Serghei T. figurează în bazele de date ale autorităților din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria "B".

Cu privire la cele constatate, Serghei T. a declarat că în urma cu aproximativ nouă luni și-a pierdut permisul de conducere și pentru că avea nevoie urgentă de document, a apelat la un cetățean din R. Moldova, ale cărui date nu le cunoaște, care i-a procurat documentul prezentat la control, contra sumei de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv.

  • Un permis de conducere fals și trei infracțiuni
  • Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe