Tutun aromat pentru narghilea, descoperit de polițiștii de frontieră gălățeni

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești, pe timpul unei misiuni specifice, au descoperit și confiscat 6.000 de grame de tutun aromat pentru narghilea în valoare de peste 2.500 de lei.

În data de 04 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Măstăcani – judeţul Galați, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care colegii noștri au descoperit în portbagaj șase pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate totală de 6.000 de grame.

Persoana în cauză a declarat că intenționa să comercializeze pachetele cu tutun pentru narghilea pe raza municipiului Galați, pentru a obține venituri suplimentare.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a întregii cantități de bunuri, în valoare totală de 2.520 de lei. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

  • Tutun aromat pentru narghilea, descoperit de polițiștii de frontieră gălățeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe