Turism cu iz infracțional

Polițistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși au depistat în zona de responsabilitate doi turci care au încercat să intre ilegal, pe jos, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în România, deoarece îşi doreau să viziteze municipiul Iaşi dar nu posedau vize.

În data de 05 octombrie a.c., în jurul orelor 02.30, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră HușiI.T.P.F. Iaşi care își exercitau atribuțiile de serviciu, pe timpul supravegherii perimetrale a Punctului de Trecere a Frontierei Albița, au observat pe sensul de ieșire din România, în direcția fostelor magazine Duty-Free, două persoane care încercau să se ascundă după acestea.

Polițistii de frontieră i-au oprit pentru a-i legitima, însă au constatat că cei doi nu vorbesc limba română, motiv pentru care i-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Albița în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaților, date în prezența unui translator autorizat, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni turci, în vârstă de 21, respectiv 27 de ani, şi încercau să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România.

Au fost informate în cel mai scurt timp autoritățile de frontieră ale statului vecin și cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbați au călătorit legal până în Chișinău. Ajunși în luna septembrie în capitala Republicii Moldova, au luat hotărârea de a călători în scop turistic și în România, și, deoarece nu posedau vize necesare călătoriei legale, au luat legătura cu un cetățean moldovean care le-a promis ca îi va duce pentru două zile la destinația dorită. Conform înțelegerii avute cu cetățeanul moldovean, acesta i-a dus cu un autoturism până la o stație de alimentare cu combustibil din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Leușeni, unde i-a urcat și ascuns într-un autocar care mergea în România, intenţionând astfel să iasă ilegal din Republica Moldova. Când autocarul s-a apropiat de sensul de intrare în România, prin PTF Albița, șoferul i-a coborât, pentru a intra ilegal în ţara noastră, pe jos, sustrăgându-se controlului de frontieră, iar ulterior, urmau să fie preluați de același autocar și transportați în municipiul Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

  • Turism cu iz infracțional   
  • Turism cu iz infracțional   
  • Turism cu iz infracțional   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe