Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră brăileni au depistat un bărbat care transporta nouă exemplare de cegă și aproximativ 10 kg de pește, diferite specii, fără a deţine documente legale, cu un moped neînmatriculat și fară a deține permis de conducere.  

În data de 05 mai a.c., în jurul orei 12.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila -  I.T.P.F. Iași, aflaţi într-o misiune specifică, au observat pe DJ 212C, un bărbat aflat pe un moped, ce se îndrepta dispre malul fluviului Dunărea către localitatea Stăncuța. La vederea polițiștilor de frontiera, bărbatul a oprit și a abandonat mopedul și un sac din rafie, fugind pe un teren agricol din apropiere. În urma verificării bunurilor abandonate, colegii noștri au constatat că în sac se aflau nouă exemplare de cegă, în greutate de aproximativ șase kg și alte specii de pește (sânger, crap și mreană) în greutate de aproximativ 10 kg. 

În urma continuării cercetărilor s-a constatat că bărbatul care conducea mopedul în cauză este cetățeanul român B.D., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Brăila. Totodată, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor, produselor și subproduselor de sturioni; deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte obţinute din pescuit; punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

În conformitate cu prevederile în vigoare, exemplarele de cegă au fost redate mediului natural în prezența unui inspector piscicol din cadrul ANPA, iar celelalte specii de pește au fost predate unei unități de profil în vederea comercializării.

  • Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră brăileni
  • Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră brăileni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe