Titlu de călătorie falsificat, descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat o femeie, cetățean român, care a încercat să iasă din României împreună cu copilul său minor, în vârstă de numai 15 luni, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie falsificat.

În ziua de 22 martie a.c., în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din țară, o femeie - cetățean român și un bărbat - cetățean al Republicii Moldova, părinții unui minor în vârstă de 15 luni, călătorind cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, părinții au prezentat pentru minor un titlu de călătorie provizoriu cu însemnele autorităţilor daneze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul a suferit modificări în ceea ce privește perioada de expirare și adăugare de text la rubrica ruta călătoriei.

La cercetări s-a constat că părinții au intrat legal în țară cu minorul, în baza titlului de călătorie valabil, eliberat de autoritățile din Danemarca, iar mama a declarat că dorea să călătorească în Republica Moldova împreună cu copilul și deoarece documentul expirase, a recurs la modificarea acestuia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Titlu de călătorie falsificat, descoperit de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe