Ţigări de contrabandă disimulate în canistre, confiscate la frontieră

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, disimulate în canistre din material plastic, 16.840 de țigarete de provenienţă R.Moldova ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Italia.

În data de 04 martie a.c, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, R.A., cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 31 de ani, conducând un autocar cu destinaţia Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, disimulată în canistre din material plastic, cantitatea totală de 16.840 de ţigarete (842 de pachete), de diferite mărci, cu timbre de acciză R.Moldova.

Cu privire la cele constatate, șoferul a declarat că ţigările îi aparţin şi că urma să le comercializeze pe piaţa neagră din Italia.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.453 de lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe