Țigări de contrabandă descoperite în P.T.F. Albița

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit 4.000 ţigarete de provenienţă duty-free, pe care un cetățean din R. Moldova încerca să le introducă în ţară, ascunse în autoturismul pe care îl conducea.

În ziua de 2 iulie a.c, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova Oleg G., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și inspectori vamali a descoperit, ascunsă în aripa stângă spate și sub scaunul din față ale autoturismului, cantitatea totală de 4.000 ţigarete (200 pachete), de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 920 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului până la plata amenzii.

  • Țigări de contrabandă descoperite în P.T.F. Albița
  • Țigări de contrabandă descoperite în P.T.F. Albița

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe