Ţigări de contrabandă depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut un cetăţean român care a încercat să introducă în România 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care intenționa apoi să le comercializeze ilegal.

În data de 20 iunie a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi al Poliţiei Botoşani, au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun.

Astfel, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cristineşti, mai multe persoane care transportau fiecare câte un colet voluminos dinspre frontiera, spre interiorul țării.

La somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au abandonat coletele pe care le transportau și au încercat să fugă în zona împădurită din apropiere. Lucrătorii noştri au reușit reținerea cetăţeanului român Ioan C., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judetului Botoşani, iar în imediata apropiere au descoperit patru colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu țigări, diferite mărci, de provenienţă duty-free, fără timbru fiscal, în valoare totală de 18.500  lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

  • Ţigări de contrabandă depistate la frontieră
  • Ţigări de contrabandă depistate la frontieră
  • Ţigări de contrabandă depistate la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe