Ţigări de contrabandă ascunse în cabina unui camion, confiscate la frontieră

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în cabina unui camion, peste 5.700 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Cehia.

În ziua de 25 iunie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul ceh B.L., în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un camion şi o remorcă,  ambele înmatriculate în Cehia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată în cabina camionului, cantitatea totală de 5.760  ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Cu privire la cele constatate, B.L. a declarat că ţigările îi aparţin şi că urma să le comercializeze pe piaţa neagră din Cehia.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.440 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe