Ţigarete de contradandă confiscate la frontieră  

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ţigarete de contrabandă pe care conducătorii a două autocare au încercat să le introducă ilegal în ţară.

 * În ziua de 26 iulie a.c, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Iurie B., în vârstă de 29 de ani,domiciliat pe raza judeţului Iaşi, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un compartiment aflat în spatele scaunului șoferului,   cantitatea de totală de 5.200 ţigarete, de proveniență duty-free.

 * În data de 26 iulie a.c., şi echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit într-un autocar marca Setra, înmatriculat în România, condus de Iurie N., cetățean român și R. Moldova, în vârstă de 49 de ani, într-o canistră de plastic de culoare neagră, care era decupată, 2.780 de țigarete (139 pachete cu țigări), de proveniență Republica Moldova.

 Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de  1.835 lei, sancţionarea contravenţională a celor doi bărbaţi cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

  • Ţigarete de contradandă confiscate la frontieră   
  • Ţigarete de contradandă confiscate la frontieră   
  • Ţigarete de contradandă confiscate la frontieră   
  • Ţigarete de contradandă confiscate la frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe