Ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 91.000 lei, reţinute la frontiera cu Ucraina


Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 9.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 91.000 de lei.

În data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 18.45, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau dinspre teritoriul ucrainean către teritoriul naţional colete voluminoase.

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, însă pentru că persoanele nu s-au supus, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul naţional, în timp ce persoanele au fugit spre teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 180.000 de ţigarete (9.000 pachete), în valoare de 90.900 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

  • Ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 91.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe