Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, în două autoturisme, aproximativ 40.000 de țigarete ce urmau a fi comercializate.

*În data de 31 iulie a.c., începând  cu ora 16.00, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Biroului Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere și a Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanșat o acțiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona unei piețe agroalimentare din Iași.

Astfel, pe timpul misiunii, colegii noştri au oprit în trafic pentru control, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Ionel C., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judetului Bistriţa Năsăud.

La controlul efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au observat pe bancheta din spate o cutie voluminoasă şi două genţi, motiv pentru care au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control porbagajul autoturismului. În urma vizualizării portbagajului, au fost observate mai multe cutii şi genţi pline, despre  care bărbatul a declarat că sunt pline cu ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

În vederea continuării cercetărilor, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 24.800 de ţigarete (1.240 pachete), diferite mărci.

La cercetări, bărbatul a declarat că achiziţionat ţigaretele din zona unei piețe agroalimentare din municipiul Iași, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, plătindu-i suma de 5.000 lei.

 Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de țigarete, în valoare de 13.119 de lei, şi autoturismul în valoare de 13.860 de lei  au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

* În data de 31 iulie a.c., începând  cu ora 17.30, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi a Sectorului Poliţiei de Frontiera Ţuţora au declanșat o acțiune specifică pe raza muncipiului Iaşi.

Astfel, a fost oprit în trafic pentru control, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetăţeanul din Republica Moldova Ion G., în vârstă de 35 de ani şi un autoturism marca SUZUKI WAGON, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român G.D., în vârstă de 69 de ani, domiciliat pe raza judetului Iaşi.

La controlul efectuat asupra autoturismului marca Audi A6, lucrătorii noştri au observat o cutie de carton şi un sac de plastic care conţineau ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

În vederea continuării cercetărilor, mijloacele de transport şi persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 15.000 de ţigarete (750 pachete), diferite mărci.

La cercetări, cetăţeanul moldovean a declarat că a achiziţionat ţigaretele din zona unei piețe agroalimentare din municipiul Iași de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, plătindu-i suma de 4.300 lei, şi intenţiona să le vândă lui G.D.

 Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de țigarete, în valoare de 7.950 de lei, şi autoturismul marca Audi A6, în valoare de 18.520 de lei,  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Facem menţiunea că faptele persoanelor depistate sunt analizate prin raportare la dispoziţiile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovaţie.

  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   
  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   
  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   
  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   
  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   
  • Ţigarete de contrabandă, descoperite în două autoturisme la Iași   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe