Ţigarete ascunse în rezervor, descoperite la P.T.F. Sculeni  

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit aproximativ 9.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetățean moldovean încerca să le introducă în ţară, ascunse în rezervorul autoturismului pe care îl conducea.

În ziua de 22 iulie a.c., în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul din Republica Moldova, Victor A., în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

Pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în rezervorul autoturismului, 8.800 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 4.012 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare totală de 9.500 lei.

Totodată, a fost luată măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele tânărului.

  • Ţigarete ascunse în rezervor, descoperite la P.T.F. Sculeni   
  • Ţigarete ascunse în rezervor, descoperite la P.T.F. Sculeni   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe