Teste PCR false, prezentate la controlul pentru trecerea frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări asupra a două persoane, care au prezentat autorităților competente, teste negative pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetațeanul din R. Moldova N.A., în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

În același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră și cetățeanul cu dublă cetățenie  româna şi R.Moldova,   F.V. în vârstă de 28 de ani, ca pasager într-un mirobuz.

La controlul de frontieră, aceștia au prezentat reprezentantului Direcției de Sănătate Publică prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, câte un înscris - test PCR negativ pentru infecția Covid 19, ce s-au dovedit a fi false.

Cu privire la cele constatate, cele două persoane au declarat că aveau cunoștință că documentele în cauză nu sunt autentice și că le-au folosit pentru evitarea carantinării pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals in inscrisuri sub semnatură privată și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe