Tată şi fiu cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean ucrainean care a încredințat fiului său ansamblu de vehicule pentru a-l conduce, deşi avea cunoştinţă despre faptul că permisul deţinut de către tânăr nu îi dădea acest drept.

În data de 20 februarie a.c., în jurul orei 17.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ucraineanul K.Y., în vârstă de 22 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul şi o remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina. Acesta era însoţit de tatăl său, cetăţeanul ucrainean K.S., în vârstă de 53 de ani, şoferul de drept al autocamionului.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că tanarul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile B şi C, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria CE.

Cu privire la cele constatate K.S. a declarat că deşi ştia că permisul de conducere valabil deţinut de fiul sau nu îi dădea dreptul a conduce, el i-a încredinţat totusi ansamblul de vehicule de pe pista de aşteptare până în dreptul cabinei de control pentru trecerea frontierei, considerând că acest fapt nu ar constitui o problemă.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv în cazul lui K.Y., încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv  în cazul lui K.S.

  • Tată şi fiu cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei   
  • Tată şi fiu cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe