Tânăr, fără drept de conducere, la volanul unui autoturism ce i-a fost încredinţat cu bună ştiinţă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari efectuează cercetări pentru încredinţarea conducerii unui autoturism, cu bună ştiință, unui tânăr care nu mai avea acest drept.

În data de 03 august a.c., în jurul orei 01.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Tabăra, un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, constatând că este un tânăr,  în vârstă de 25 de ani, cu cetățenie română și Republica Moldova, iar pe scaunul din dreapta era proprietarul mijlocului de transport, un tânăr,  în vârstă de 24 de ani, cu cetățenie română și Republica Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat din data de 30.03.2023.

Cu privire la cele constatate tânărul de la volan a declarat că în luna martie a acestui an i-a fost ridicat permisul de conducere de către polițiști din cadrul I.P.J. Vaslui dar  nu știa ca figurează cu dreptul de conducere suspendat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

  • Tânăr, fără drept de conducere,la volanul unui autoturism ce i-a fost încredinţat cu bună ştiinţă
  • Tânăr, fără drept de conducere,la volanul unui autoturism ce i-a fost încredinţat cu bună ştiinţă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe