Substanţe anabolizante oprite la intrarea în ţară

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 200 de comprimate şi 125 fiole cu substanţă anabolizantă care urmau a fi introduse ilegal în ţară, ascunse în bagajul personal al unui şofer de autocar.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  şofer al unui autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Cluj, cetăţeanul român A.I., în vârstă de 46 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în bagajul personal al lui A.I., cantitatea de 200 de comprimate şi 125 de fiole care conţin substanţe incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante în valoare totală de 3.860 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 33.000 de lei.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe