Șoferi cu atestate de competență profesională false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări privind pe conducătorii a două automarfare, care au prezentat la control câte un atestat de competență profesională fals total.

În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier - I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din România, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 23, respectiv 38 de ani, care conduceau fiecare câte un ansamblu rutier format din autocamion și semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

La solicitarea colegilor noștri, bărbații au prezentat la control, pe lângă documentele personale și documentele de înmatriculare ale automarfarelor, câte un certificat de competență profesională având datele și fotografia acestora, care au ridicat suspiciuni cu privire la autenticitate.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.

În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Șoferi cu atestate de competență profesională false

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe