Pieton descoperit la volan, cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie moldovenească asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 1 august a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un  cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Finlanda.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care, în portmoneul tânărului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, valabil pentru toate categoriile de autoturisme.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro, cu scopul de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în străinătate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe