Pieton aflat la volan, cercetat pentru trei infracțiuni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, deși nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în Letonia, I.R., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, valabil pentru categoria B.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că I.R. nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscisuri oficiale și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Pieton aflat la volan, cercetat pentru trei infracțiuni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe