Peste 10.000 de ţigarete ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, descoperite la P.T.F. Galaţi

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu inspectori vamali, au descoperit peste 10.000 de ţigarete, ascunse în roata de rezervă a unui autoturism condus de un cetăţean român.  

În data de 10 august, în jurul orei 16.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Toyota Land Cruiser, gălăţeanul M.A., în vârstă de 35 ani.

În baza analizei de risc, dar şi a stării de nelinişte pe care conducătorul auto o avea, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă a autoturismului, 10.800 de ţigarete marca Parker&Simpson, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, lucrătorul vamal a procedat la ridicarea ţigaretelor, în valoare de 6.480 lei în vederea confiscării, iar participantul la traficul de frontieră a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe