Permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați, cu cetățenie R. Moldova, asupra cărora au fost descoperite permise de conducere false.

În data de 12 august a.c., în jurul orei 02.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, un bărbat cu cetățenie R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperit ascuns, asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, având imprimate datele și fotografia altei persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun.

În aceeași zi, în jurul orelor 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Belarus, un bărbat cu cetățenie R. Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Belarus. Și de această dată, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

  • Permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe