Permis de conducere ucrainean fals, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bulgar care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, deși nu deținea permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

În data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, conducând un autoturism marca Mazda, un cetățean bulgar, în vârstă de  66 de ani

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile A, B, C, C1, CE. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Cu privire la cele constatate, acesta a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în luna iulie a.c., din Odessa, prin intermediul unui cetăţean ucrainian, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  • Permis de conducere ucrainean fals, depistat la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe