Permis de conducere fals, procurat pentru a ascunde o ilegalitate

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat în autoturismul căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, în calitate de pasager într-un autoturism, înmatriculat în Cehia, P.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani.

În baza analizei de risc specifice, colegii noștri au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperit, sub bancheta stânga faţă, într-un sertar al scaunului, un permis de conducere valabil pentru categoriile ”B,C,D,BE,CE,DE” cu însemnele autorităților din Republica Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că P.V. are un permis de conducere  valabil pentru  categoria “B” retras, începând cu data de 25.04.2017, pentru o perioada de cinci ani.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că în anul 2019,  la locul de muncă i s-a solicitat un permis de conducere, fapt pentru care a procurat documentul prezentat la control, plătind suma de 150 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

  • Permis de conducere fals, procurat pentru a ascunde o ilegalitate
  • Permis de conducere fals, procurat pentru a ascunde o ilegalitate
  • Permis de conducere fals, procurat pentru a ascunde o ilegalitate

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe