Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat ucrainean, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în Ucraina, un bărbat ucrainean, în vârstă de 18 de ani.

La controlul de frontieră, conducătorul auto a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Ucraina, suspect a fi fals.

Au fost efectuate verificări suplimetare, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate bărbatul a declarat că din luna februarie și până în prezent a locuit în Turcia și că a procurat permisul de conducere de pe internet.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  • Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe