Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetățean irakian, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irak, ce s-a dovedit a fi fals total.

În data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară, conducând un autoturism înmatriculat în România, un cetățean irakian, care beneficia de o formă de protecție din partea statului român,  în vârstă de 35 de ani.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat pe lângă documentele emise de către Inspectoratul General pentru Imigrari și un permis de conducere internațional, având însemnele autorităților din Irak, suspect a fi fals.

S-a procedat la verificarea permisului de conducere cu aparatura din dotarea P.T.F.Galați-rutier, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total.

Permisul de conducere a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  • Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe