Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor moldoveneşti, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 09.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un microbuz marca Mercedes, V.T., cetățean român şi R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra tânărului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor moldoveneşti, pentru categoria "B".

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul descoperit la control cu intenţia de a-l folosi în vederea angajării pe teritoriul Franţei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe