Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, asupra unui bărbat, un permis de conducere fals, ce fusese procurat de la un cetăţean ucrainean, cu intenţia de a lucra ca şofer în Cehia.

În data de 07 august a.c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, pasager într-un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în Cehia, cetățeanul din R. Moldova Nicolae R., în vârstă de 34 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia fraudei documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit, asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile A, B şi C.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul  a declarat că a primit documentul de la o persoană de sex masculin de origine ucraineană, ale cărei date de identificare nu le cunoaște şi intenţiona să îl folosească în Cehia, unde intenţiona să se angajeze ca şofer, dar nu deţinea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră   
  • Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe