Permis de conducere fals depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un  permis de conducere fals.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, B.I., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, persoana în cauză a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "B", "C","BE" şi "CE" .

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

 Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a frecventat cursurile unei şcoli de şoferi fără să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi că a procurat permisul de conducere de la un cetăţean din R. Moldova, ale cărui date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 50 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals depistat la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe