Permis de conducere fals cumpărat cu 300 de dolari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 01.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca al doilea șofer al unui microbuz marca Mercedes, cetățeanul din Republica Moldova, L.A., în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră pentru intrarea în țară, pentru a justifica calitatea de transportator, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere categoria „B”, cu însemnele autorităților din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere respectiv de la un conațional în schimbul sumei de 300 de dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Permis de conducere fals cumpărat cu 300 de dolari

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe