Permis de conducere fals, ascuns în torpedoul unui microbuz, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, care a ascuns în torpedoul unui microbuz un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldovace s-a dovedit a fi fals.

În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 02.50, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un tânăr din R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, pasager într-un  microbuz marca Volkswagen.

Pe timpul controlului de frontieră colegii noştri au descoperit, ascuns în torpedoul mijlocului de transport, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, în care erau înscrise datele de identificare ale tânărului, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul, în anul 2019 în timp ce era pe teritoriul Cehiei, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 50 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals, ascuns în torpedoul unui microbuz, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni
  • Permis de conducere fals, ascuns în torpedoul unui microbuz, descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe