Permis de conducere fals, ascuns în buzunar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova Nicolae G., în vârstă de 29 de ani, pasager într-un microbuz marca Volkswagen, care se deplasa pe ruta R. Moldova-Germania.

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, au fost efectuate controale amănunțite persoanelor și bagajelor, în urma cărora echipa comună de control a descoperit ascuns în buzunarul drept al pantalonului cu care era îmbrăcat Nicolae G., un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, având fotografia și datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile “B”, “C”, “BE” și “CE”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 300 euro cu intenţia de a–l folosi în Germania, pentru a–şi găsi mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals, ascuns în buzunar

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe