Lucrări penale pentru conducerea unor autovehicul fără drept de circulaţie în România  

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni din R. Moldova care conduceau câte un autoturism, care nu avea drept de circulaţie în România. Bărbaţi au prezentat la controlul de frontieră şi asigurări tip RCA false pentru autovehiculele pe care le conduceau.

În data de 13 iunie a.c., în jurul orei 21.15, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, cetățenii din R. Moldova Artur P., în vârstă de 49 de ani şi Nicolae C., în vârstă de 26 de ani, care conduceau, primul un autoturism marca BMW 523i, iar cel de-al doilea un autoturism marca Ford Galaxy, ambele înmatriculate în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismele în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare în bazele de date, unde au observat că mijloacele de transport figurează cu înmatriculare suspendată, din data de 27.04.2018, respectiv 17.04.2018, menţiuni făcute de către autorităţile din Lituania. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că asigurările internaţionale tip carte verde nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond specifice unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că autoturismele figurează cu înmatricularea suspendată şi nici despre faptul că asigurările internaţională sunt false.

În cele două cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor fals material sub semnătură privată şi uz de fals.

  • Lucrări penale pentru conducerea unor autovehicul fără drept de circulaţie în România  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe