Lucrare penală pentru tractarea unei remorci cu autorizație de circulație provizorie expirată

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări pe numele unui bărbat care a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism care avea atașată o remorcă cu autorizație de circulație provizorie expirată.

În data de 25 mai a.c., în jurul orei 21.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe DN 26, pe raza localității de frontieră Vlădești – județul Galați un autovehicul marca Renault Megane, înmatriculat în România, ce avea atașată o remorcă cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Ansamblul rutier era condus de gălățeanul  C.M., în vârstă de 43 de ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru remorca în cauză, era expirată din data de 07.03.2020.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că ştia că remorca nu era înmatriculată, dar nu a avut când să reglementeze situaţia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe