La volanul unui motoscuter furat din Italia, fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, un tânăr care conducea un motoscuter declarat de autorităţile italiene ca fiind furat, fără a deține permis de conducere.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, județul Galați, a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri în trafic, la intersecţia localităţilor Scânteieşti - Fântânele, un tanar aflat pe un motoscuter marca Honda.

Deoarece conducătorul motoscuterului nu a oprit la semnalele echipajului, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea acestuia. După câteva sute de metrii, lucrătorii noștri au găsit mijlocul de transport abandonat, iar șoferul acestuia a încercat să fugă în vegetaţia din zona unei liziere de pădure, fiind în scurt timp reţinut de polițiștii de frontieră.

În urma efectuării cercetărilor, colegii noştri au constatat că conducătorul motoscuterului este cetăţeanul român C. O., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Întrebat de ce a fugit, tânărul a declarat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, lucru confirmat şi de verificările lucrătorilor noştri.

Extinzând cercetările, s-a constatat că motoscuterul marca Honda este semnalat ca fiind furat de către autorităţile din Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  • La volanul unui motoscuter furat din Italia,  fără permis de conducere
  • La volanul unui motoscuter furat din Italia,  fără permis de conducere

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe