La volan sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au  depistat, în trafic, un tânăr care conducea o autoutilitară, deși era în stare de ebrietate.  

Pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi  – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Mihăileni, județul Botoşani, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un botoşănean, în vârstă de 21 de ani.

La control, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Poliției Orașului Dorohoi, rezultând o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Dorohoi, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

  • La volan sub influența băuturilor alcoolice
  • La volan sub influența băuturilor alcoolice
  • La volan sub influența băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe