La volan sub influența băuturilor alcoolice

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au  depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deși era în stare de ebrietate.  

În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Băleni, județul Galați, un autoturism marca Citroen, înmatriculat în România, condus de gălățeanul N.D., în vârstă de 47 de ani.

La control, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, rezultând o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că se deplasa către locuința mamei sale pentru a-i acorda ajutor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

  • La volan sub influența băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe