La volan sub influenţa băuturilor alcoolice  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate. Bărbatul a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră conducând autoturismul având o alcolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au observat, în apropierea localităţii de frontieră Oprişeni, județul Iași, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în România, care avea o direcţie de deplasare sinuoasă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport. Deşi conducătorul auto a redus viteza şi a lăsat impresia că va opri, în momentul în care a ajuns în dreptul poliţiştilor de frontieră a accelerat şi a demarat în trombă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp, au reuşit oprirea acestuia. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român Toader T., în vârstă de 68 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest. Deoarece din cauza stării avansate de ebrietate şoferul nu a putut fi testat alcoolscopic, a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.

Persoana în cauză a mai fost depistat în luna decembrie 2014 de poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector conducând autoturismul având o alcolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  • La volan sub influenţa băuturilor alcoolice  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe