La volan, fără permis de conducere  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism, deşi nu deţinea permis de conducere.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, Nicolae M., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot 306, înmatriculat în Polonia.

Deoarece bărbatul  nu a putut prezenta permisul de conducere, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că nu deţine un permis de conducere valabil, dar a studiat şi susţinut probele teoretice pentru a obţine un permis de conducere, urmănd să susţină proba practică.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

  • La volan, fără permis de conducere  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe